2015. dec 01.

Hegyalja Fesztivál helyett Budapesten volt idén a Nightwish

írta: starspotter
Hegyalja Fesztivál helyett Budapesten volt idén a Nightwish

A Nightwish egy finn szimfonikus metal együttes. A metal stíluson belül a power metal és a heavy metal áll még közel hozzájuk.

A Nightwish-t 1996 nyarán álmodta meg Tuomas Holopainen billentyűs-dalszerző, aki együtt járt a helsinki Sibelius Akadémiára Tarja Turunen énekesnővel. A klasszikus felállás Marco Hietela (basszusgitár), Emppu Vuorinen (gitár) és Jukka Nevalainen (dob) csatlakozásával alakult ki. A zenekar 2004-ig öt remek stúdióalbumot készített (Angels Fall First, Oceanborn, Wishmaster, Century Child, Once). 2005-ben egy helsinki koncert után a négy férfi úgy döntött, Tarja nélkül folytatja. Helyét öt éven át a svéd Anette Olzon pótolta, 2013-tól azonban már a holland Floor Jansen a Nightwish énekesnője, vele készült az idén márciusban megjelent új album, az Endless Forms Most Beautiful.

erno_vuorinen.jpg

Emppu Vuorinen

floor_jansen.jpg

Floor Jansen

jukka_nevalainen.jpg

Kai Hahto

troy_donockley.jpg

Troy Donockley

tuomas_holopainen.jpg

Tuomas Holopainen

Nightwish esetében sajnos nem derült ki időben melyik hotelben laknak annyira letitkosították, de szerencsére mivel repülőn utaztak így azért teljesen szinte elérhetőek voltak.Ugyanis mivel az egykori Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán volt a koncert ott szintén nem lehetett őket elérni.

Egyedül az okozott problémát, hogy együtt jöttek be s így nehéz egyszerre 6 emberhez odamenni fotóra, csak ennek volt köszönhető, hogy mind a 6 zenekari tag nem sikerült, de az ő esetükben is lesz egy újabb esély.

Nightwish, Amorphis és Arch Enemy az Arénában

December 12-én ismét a Papp László Budapest Sportarénában üdvözölhetjük a Nightwish-t. A finn zenekar ezúttal Endless Forms Most Beautiful című új stúdiólemezét mutatja be, méghozzá két szintén évtizedes múltra visszatekintő, műfajában legendásnak számító együttes, a svéd Arch Enemy és a finn Amorphis kíséretében.

Jegyvásárlás:

https://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=47362

Szólj hozzá

Amorphis Nightwish Arch Enemy Budapest sportaréna